Protest u naselju Stepa Stepanović završen bez incidenata

Izvor: N1 televizija, 30.Jun.2018, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u naselju Stepa Stepanović završen bez incidenata

Deo stanara naselja Stepa Stepanović, u beogradskoj opštini Voždovac, blokirao je Kružni put u tom delu grada kako bi iskazali nezadovoljstvo što Srpska pravoslavna crkva u njihovom neposrednom komšiluku gradi objekat za koji oni tvrde da je nelegalan i kojem nisu imali priliku da se izjasne.

Saobraćaj na Kružnom putu bio je blokiran oko 15 minuta, a protest je protekao bez incidenata.

Na terenu je bilo vidljivo prisustvo policije, a stanari tvrde da je bilo i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << policije u civilu.

Okupljeni građani naveli su i da im je policija pretila privođenjem. Oni su, ipak, poručili da neće odustati od ideje da se zaustavi dalja gradnja na centralnoj parceli u naselju.

Podsetimo, prethodnih dana, parcela pored one koja je pripala SPC, ograđena je žičanom ogradom, a nju obezbeđuje i privatno obezbeđenje koje tvrdi da ih je angažovala Srpska pravoslavna crkva.

Sporno zemljište nalazi se pored placa na kom je Patrijaršija, uz protivljenje dela stanara, počela da gradi objekat, iako građani nisu imali priliku da se izjasne žele li bogomolju u komšiluku ili ne.

Vesić: Njihovi problemi nemaju veze sa gradom

"Naselje Stepa Stepanović ima zdravstvenu stanicu, obdanište i školu", rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesič za N1.

"Njihovi problemi nemaju veze sa gradom, jer je projekat radla Građevinska direkcija Srbije, tako da prozivanje grada u ovom slučaju ne znam kuda vodi", tvrdi Vesić.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.