Protest u Sarajevu (5): Otpor građana

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2013, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Sarajevu (5): Otpor građana

Bosna i Hercegovina zaslužuje ozbiljno prečišćavanje političkog vođstva. Ako nešto ima zajedničko protestima u Sarajevu i Banjaluci, to je da su to studenti, mladi ljudi. Dušan Janjić, direktor Foruma za etničke odnose, smatra da njihov protest najavljuje ozbiljna politička i socijalna previranja prouzrokovana dugogodišnjom stagnacijom i nerešavanjem problema.

Dušan Janjić  

- Teme jesu različite. U Banjaluci je to ozbiljna opomena i najava ozbiljnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << političkih promena, bilo da će Milorad Dodik nešto menjati u svojoj politici ili će doći do promene vlasti redovnim ili vanrednim izborima. Pokret studenata nije vezan za stranke i neki način podseća na Otpor u Srbiji - kaže Janjić, zaključujući da "protesti u Sarajevu nose dimenziju i elementarnu problematiku Federacije - da nema funkcionalne države".

- Generalno ne mislim da se dešavanja ne mogu odraziti na međuetničke odnose, ali će se političari okoristiti kako god budu mogli. Demonstrante u Sarajevu podržavaju visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, ambasade SAD i EU, što će se u RS koristiti da se marginalizuju studenti koji protestuju u Banjaluci.

  Sutra - Protest u Sarajevu (6): Neobavešteni obaveštajci

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.