Protest u Podgorici zbog  emisije o abortusu na javnom servisu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2022, 21:30

Protest u Podgorici zbog emisije o abortusu na javnom servisu

Grupa aktivistkinja i građanki okupila se u ponedjeljak, 16.maja, ispred zgrade Radio-televizije Crne Gore (RTCG), protestujući zbog emisije o pravu na abortus koju je organizovao Javni servis. Tema koja je na zvaničnom tviter nalogu javog servisa prvobitno naslovljena “Abortus – žensko, državno ili crkveno pitanje” u toku dana je promijenjena u ”Pravo na prekid trudnoće – DA ili NE?, da bi na kraju naslov glasio „Abortus – od ustavnog prava do tabu teme?“. Negodovanje je posebno...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Protest zbog popa u emisiji o abortusu crnogorskog Javnog servisa

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Maj.2022

Uoči debate o pravu na abortus stotinu građanki i građana protestovalo je ispred zgrade RTCG-a u Podgorici. Zvižducima su ispratili svještenika Srpske pravoslavne crkve poručujući da vjerska organizacija ne može odlučivati o ženskom pravu.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.