Protest u Novom Pazaru: Sloboda za Sandžak

Izvor: Mondo, 27.Dec.2018, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Novom Pazaru: "Sloboda za Sandžak"

Stranka demokratske akcije Sandžaka organizovala je danas u Novom Pazaru protestnu šetnju zbog, kako tvrde, okupacije Sandžaka 1918. godine.

Foto: MONDO/Nataša Petrović

U saopštenju objavljenom na Facebooku SDA Sandžaka, koju predvodi bivši ministar Sulejman Ugljanin, navodi se da je generalni sekretar stranke Ahmedin Škrijelj rekao tom prilikom da su kreatori Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca "ignorisali interese Sandžaka kao zasebnog političkog entiteta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji su izraženi kroz Sjeničku rezoluciju iz avgusta 1917. godine".

Prema tvrdnjama SDA, uključivanje Sandžaka u teritoriju Kraljevine SHS izvršeno je "protivno volji i interesima građana Sandžaka".

Škrijelj je, kako se navodi u saopštenju, rekao i da je došlo vreme da i Sandžak, "u svojim granicama, dobije slobodu i svoje mesto pod suncem".

Inače, SDA Sandžaka je na vlasti na lokalnom nivou sa SDP.

UGLJANIN traži NEZAVISNI SANDŽAK

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.