Protest u Kišinjevu: Okupljeni traže ostavku moldavske vlade

Izvor: B92, 07.Feb.2024, 15:11

Protest u Kišinjevu: Okupljeni traže ostavku moldavske vlade

Pristalice opozicionog Bloka komunista i socijalista (BKS) organizovale su danas protest u blizini zgrade vlade u Kišinjevu, prestonici Moldavije.

Okupljeni traže ostavku vlade na čelu sa premijerom Dorinom Rečanom i ističu da su nezadovoljni ekonomskom politikom vlade, prenosi RIA Novosti.

Pored toga, demonstranti traže da budu isplaćene plate državnim službenicima i da se odustane od privatizacije državne imovine. Aktivisti BKS-a okupili su se drugi put od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << početka februara na antivladinom protestu u centru Kišinjeva.

Opozicione stranke u Moldaviji održavaju proteste od maja 2022. godine, insistirajući na ostavci vlade i predsednice Maje Sandu, koja je neformalni lider vladajuće partije Akcija i solidarnost, navodi agencija.

Demonstranti optužuju vlast da nije uspela da se izbori sa krizom u privrednom i energetskom sektoru, kao i da vrši pritisak na opozicione partije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.