Protest u Beogradu zbog Šešelja

Izvor: Mondo, 06.Maj.2018, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Beogradu zbog Šešelja

Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava okupili su se danas na Trgu Nikole Pašića u Beogradu kako bi reagovali na skup članova i simpatizera Srpske radikalne stranke u selu Jarak nedaleko od Hrtkovaca.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Oni su zatražili da se lideru radikala Vojislavu Šešelju oduzme poslanički mandat.

Nekoliko okupljenih predstavnika Inicijative raširili su veliki transparent s natpisom "Iznesite Šešelja".

Predstavnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Inicijative mladih za ljudska prava Marko Milosavljević rekao je novinarima da su se okupili ne samo da bi izrazili negodovanje zbog skupa radikala u selu Jarak već i da bi podsetili na to da Skupština Srbije nije oduzela mandat poslaniku Vojislavu Šešelju kojem je Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove 11. aprila izreklo pravosnažnu presudu od 10 godina zatvora za podsticanje progona, deportacije i prisilno premeštanje Hrvata iz Hrtkovaca 1992. godine.

"Prvi korak je da se Šešelju oduzme poslanički mandat. Svakom ko je osuđen pravosnažno na kaznu veću od šest meseci njemu automatski prestaje mandat", kazao je Milosavljević.

Prema njegovim rečima, manjine u Srbiji osećaju se bespomoćno kad god vide Šešelja bilo gde u zemlji.

Incident u Jarku: Tuča! (FOTO, VIDEO)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.