Protest u Atini zbog odbrane pravoslavlja

Izvor: B92, 05.Mar.2018, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest u Atini zbog "odbrane" pravoslavlja

Atina -- Oko 2.000 osoba protestovalo je ispred grčkog parlamenta zbog novih školskih udžbenika veronauke za koje smatraju da ugrožava pravoslavnu veru.

U protestu su učestvovali i mnogi pravoslavni sveštenici i episkopi, a neki od demonstranata nosili su transparente na kojima su autori udžbenika označeni kao "izdajnici zemlje" i na kojima je pisalo "Ne ekumenskoj veri", prenosi AP.

Učesnici protesta predali su peticiju parlamentu, pre nego što su se mirno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razišli. U Grčkoj je verska nastava obavezna u svih 12 razreda osnovnih i srednjih škola u Grčkoj.

U spornim udžbenicima, pogotovu onim za više razrede, posvećeno je više prostora drugim hrišćanskim denominacijama, kao i drugim religijama koje su u prethodnim izdanjima predstavljane uglavnom površno i sa negativnim predznakom.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U Atini protest zbog udžbenika veronauke koji "ugrožava pravoslavlje"

Izvor: Blic, 05.Mar.2018

Oko 2.000 osoba protestovalo je ispred grčkog parlamenta zbog novih školskih udžbenika veronauke za koje smatraju da ugrožava pravoslavnu veru...U protestu su učestvovali i mnogi pravoslavni sveštenici i episkopi, a neki od demonstranata nosili su transparente na kojima su autori udžbenika označeni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.