Izvor: Blic, 27.Dec.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest taksista

Protest taksista

BOR - Taksi prevoznici u Boru protestovali su juče na ulicama grada zahtevajući da se ograniči broj taksista i spreče vozači koji ovaj posao obavljaju na crno. U toku prepodneva taksisti su automobile parkirali duž glavne gradske saobraćajnice.

Konfuziju koja je nastala zbog toga ko će imati prednost u taksiranju Borom najbolje ilustruje podatak da je nepoznata osoba saobraćajnom inspektoru Borivoju Radosavljeviću usred bela dana iščupala >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << tablice sa njegovog privatnog vozila na parkingu.

- Očigledno je da je u pitanju osveta nekog vozača nezadovoljnog time što je njegov taksi isključen iz saobraćaja zbog ilegalnog rada - rekao je inspektor za 'Blic'.

- Tri meseca uzalud obijamo pragove opštine kako bi se regulisao taksi prevoz, i nama, koji redovno izmirujemo sve obaveze prema državi, omogući da poslujemo u regularnim uslovima. U Boru ima registrovanih blizu 90 taksi vozila koja saobraćaju linijski, ali se procenjuje da ima još najmanje toliko 'divljaka'. Hiljadu papira smo dostavili načelniku Borskog okruga, predsedniku opštine, saobraćajnom inspektoru..., ali se svi prave gluvi - rekao je predsednik Udruženja taksista 'Živorad Radovanović.

Njegov kolega Rade Stanković pozdravio je poslednju odluku odbornika SO Bor, prema kojoj taksista ne može biti onaj ko firmu registruje kao dopunsku delatnost. Doneta je odluka i da taksi vozilom upravlja samo vlasnik firme. S. T.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.