Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2014, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest studenata u Hongkongu, 29 lica povrijeđeno

Najmanje 29 osoba je povrijeđeno, a desetine je uhapšeno u neredima tokom protesta studenata u Hongkongu koji su pokušali da okupiraju zgradu vlade u znak protesta zbog odbijanja vlasti u Pekingu da organizuju slobodne izbore u tom poluautonomnom gradu.

Ispred zgrade vlade još uvijek su nalazi više od 100 demonstranata koji od policije zahtijevaju da prestane da hapsi učesnike protesta.

Oko 150 demonstranata ušlo je u petak uveče u zgradu vlade, poslije čega je policija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << upotrebila suzavac. Oko 50 studenata je i poslije toga ostalo u zgradi vlade.

Kineske vlasti ranije su obećale da će u Hongkongu 2017. godine biti organizovani izbori, ali su kasnije saopštile da će prethodno biti neophodno da kineski Odbor za imenovanje odobri listu kandidata.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija uhapsila studente koji su upali u vladin kompleks

Izvor: Blic, 27.Sep.2014

Policija u Honkognu uhapsila je desetine studenata koji su upali u glavni vladin kompleks protekle noći u znak protesta zbog odbijanja Kine da dozvoli istinske demokratske reforme u ovom gradu..Stotine drugih demonstranata, međutim, nisu pokazali nijedan znak za napuštanje područja pored dvorišta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.