Protest studenata FZNR (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 03.Nov.2015, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest studenata FZNR (VIDEO)

Studenti četvrte godine Fakulteta zaštite na radu protestvovali su danas ispred ove visokoškolske ustanove nezadovoljni odlukom po kojoj ne mogu svi koji su ostvarili 48 bodova da upišu četvrtu godinu ili je “produže“ o trošku države. Nezadovoljni studenti kažu da ova novina za koju su saznali pre nekoliko dana nije u redu i traže da im se omogući da i oni budu na budžetu. Dekan tvrdi da su studenti na vreme obavešteni i da se ne radi o prevari, već o poštovanju zakona. >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs <<
Na listi za upis u četvrtu godinu studija, koja je izašla nedavno, nalazi se 150 studenata čije će se studije finansirati iz budžeta. Međutim, nije mali broj onih koji su ostvarili neophodnih 48 bodova a nisu na listi iako prema ranijim obećanjima nadležnih sa fakulteta to nije trebalo da bude tako.
Ipak, za apsolvente koji nisu na rang listi a koji produžavaju godinu, doneta je nova odluka posle održanog protesta pa će tako i oni moći da nastave sa finansiranjem iz budžeta države. Za one koji prvi put upisuju četvrtu godinu i imaju 48 bodova a nisu na rang listi za budžet i dalje se ne zna hoće li to biti na listi a odluka se očekuje ove nedelje.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.