Protest sindikata zbog poskupljenja

Izvor: B92, 10.Okt.2012, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest sindikata zbog poskupljenja

Beograd -- Članovi Konfederacije slobodnih sindikata protestovali su u centru Beograda zbog izostanka socijalnog dijaloga i stalnih poskupljenja robe i usluga.

Stotinak pristalica tog sindikata sa sindikalnim zastavama okupilo se ispred glavne pošte u Takovskoj ulici na skupu koji preventivno obezbeđuje desetak policajaca.

Predsednik Konfederacije slobodnih sindikata Ivica Cvetković rekao je novinarima da je cilj protesta da se Vladi Srbije uputi upozorenje i od nje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zatraži da poštuje Ustav i Zakone Srbije, kao i važeće kolektivne ugovore.

On je rekao da se od Vlade zahteva i da zaštiti standard građana i spreči stalna i neopravdana poskupljenja robe i usluga.

Prema njegovim rečima, uz sprečavanje korupcije i rasprodaju državne imovine, taj sindikat traži i da se kao ravnopravni partner uključi u rad socijalno-ekonomskog saveta.

Cvetanović je rekao da će, ukoliko današnji štrajk upozorenja ne dovede do rezultata, za petnaestak dana biti organizovan protest ispred zgrade Vlade Srbije, a potom i veliki protest u Beogradu.

Tokom protesta saobraćaj u centru Beograda ispred zgrade glavne pošte se nesmetano odvijao.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest sindikalaca u Beogradu zbog poskupljenja

Izvor: Akter, 10.Okt.2012

Članovi Konfederecije slobodnih sindikata okupili su se danas u centru Beograda na protestu upozorenja zbog izostanka socijalnog dijaloga i stalnih poskupljenja robe i usluga

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.