Protest roditelja zbog smena u školama

Izvor: RTS, 03.Feb.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest roditelja zbog smena u školama

Nezadovoljni što se ne uvaži stav roditelja i potpisana peticija o ukadanju naizmenične nastave za učenike nižih i viših razreda u šabačkim osnovnim školama, Udruženje roditelja đaka ponovo je organizovalo protestno okupljanje. Od danas su smene u školama na sedam dana.

Strasti i nesuglasice zbog ponovnog uvođenja smenskog rada u šabačkim osnovnim školama i dalje se ne smanjuju.

Nezadovoljni što se ne uvaži stav roditelja i potpisana peticija o ukadanju >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naizmenične nastave za učenike nižih i viših razreda, Udruženje roditelja đaka ponovo je  organizovalo  protestno okupljanje. Od danas su smene u školama na sedam dana.

"Deca od 5. do 8. razreda imaju dosta više gradiva nego deca od prvog do četvrtog i jednostavno te smene ne odgovaraju, jer deca ne mogu da postignu sve što treba", kaže Olivera Veselinović, roditelj.

"Stav aktiva profesora geogrfije je da ovo nije dobro za decu pogotovo za učenike završnih razreda koje čeka prijemni ispit sa nepoznatim pitanjima iz sedam predmeta to je za njih užasno naporno i mislim da ove promene smena zaista nisu potrebne", kaže Tanja Milanović, profesor geografije.

Protestnom šetnjom do tri gradske škole, u udruženju na čiji poziv su se odazvali i roditelji osnovaca i građani, kažu da neće odustati od zahteva, koji je podržala lokalna uprava. Sutra imaju zakazan sastanak u Ministarstvu prosvete.

"Ne znam više šta da očekujem, ne znam više šta nismo rekli, ne znam više da li će nas neko videti i čuti. Pokušaćemo da objasnimo ministru da ovo nije politička priča, da je ovo roditeljska priča, priča očajnih roditelja koji pokušavaju da spasu svoju decu", kaže Jelena Krstić, Udruženje roditelja đaka "Fah" u Šapcu.

Smatrajući da je član zakona koji obavezuje smenski rad neustavan, podneli su žalbu Ustavnom sudu, zaštitniku građana, pokrenuli spor protiv ministra, i najavljuju nove prijave.

rts.sabac@rts.rs

+381 15 353 269

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.