Izvor: B92, 11.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest rodbine žrtava sa Ovčare

Hag -- Stotinak rođaka žrtava ratnog zločina na farmi Ovčara kod Vukovara, u Hrvatskoj, protestovalo je danas ispred Haškog tribunala.

Protest je organizovan zbog presude Tribunala Miletu Mrkšiću, Veselinu Šljivančaninu i Miroslavu Radiću, kojom je Mrkšić osuđen na 20 godina zatvora, Šljivančanin na pet godina, a Radić oslobođen. "U ime svih žrtava tražimo maksimalnu, dakle, pravednu kaznu za najteže zločine u Vukovaru. Tražimo pravedan i nepristrasan sud", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u izjavi.

"Tražimo presudu koja će konačno doneti mir i spokoj i tražimo pravdu jer nepravda stvara nove sukobe i nove ratove. Ne dopuštamo da zločini ostanu nekažnjeni, a time naše žrtve uzaludne", navodi se u izjavi porodica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.