Protest radnika „Vagonke“  (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 19.Maj.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika „Vagonke“ (VIDEO)

Radnici AD MIN „Vagonke“ protestovali su danas, jer im, kako kažu, rukovodstvo nije isplatilo osam zarada. Odgovarajući na optužbe 273 nezadovoljna radnika Direktor MIN „Vagonke“ Ivica Radosavljević kaže da će radnici novac dobiti kada Vlada Republike Srbije uplati 79 miliona dinara, koje je fabrika zaradila još prošle godine.
Radnici MIN „Vagonke“ okupili su se ispred kapije fabrike kako bi od sadašnjeg rukovodstva zatražili osam zaostalih plata, kao i da im se uplate svi doprinosi za poslednje četiri godine. Kako kažu, na prinudnom su odmoru zbog finansijske krize u fabrici, ali imaju obavezu da se javljaju na posao periodično, iako proizvodnje vagona još nema. Predstavnik jednog od sindikata radnika kaže da im fabrika duguje više od 40 miliona dinara za posao koji su još prošle godine odradili.
Direktor ove fabrike Ivica Radosavljević za NTV kaže da isplate zaostalih zarada kasne jer Vlada Republike još nije uplatila 79 miliona dinara. Ovaj novac je trebalo da bude uplaćen na račun fabrike još avgusta 2013, ali da zbog krize u industriji isplata kasni. Ipak, to ne znači, dodaje Radosavljević, da radnicima neće biti isplaćene zaostale zarade.
Radnici MIN „Vagonke“ ističu da su od predstavnika Vlade, resornih ministarstava, Agencije za privatizaciju i Grada tražili pomoć u rešavanju njihovog problema. Ukoliko uskoro ne dobiju zaostale zarade, ističu, radikalizovaće proteste.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.