Protest radnika Ratarstva kod Gradiške: Firma im duguje 1,5 miliona KM

Izvor: Blic, 09.Jun.2017, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika "Ratarstva" kod Gradiške: Firma im duguje 1,5 miliona KM

Radnici "Ratarstva" iz Stare Topole kod Gradiške protestvovali su  danas ispred upravne zgrade preduzeća, koje je već devet godina u stečaju, tržeći naplatu svojih potraživanja u iznosu od 1,5 miliona KM.

Radnici su se okupili čekajući ishod današnjeg sastanka u Ministarstvu pravde Republike Srpske, kome su prisutvovali predstavnici radnika, resorni ministar Anton Kasipović i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Stevo Mirjanić.

Predstvanik radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Zorica Balaban rekla je da je sa ministrom Kasipovićem dogovoreno da se pokuša rešiti prvni spor radnika i preduzeća u stečaju, jer se, kako tvrdi, novac sliva u stečajnu masu preduzeća, dok se dugovanja prema radnicima ne isplaćuju.

Predstavnik radnika Koviljka Škočević rekla je da radnici vjeruju ministru pravde Republike Srpske da će nešto preduzeti kako bi bio rešen problem radnika "Ratarstva".

Ona je najavila da će radnici ponovo organizovati proteste ukoliko za deset dana ništa ne bude rešeno.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.