Protest radnika Raške

Izvor: RTS, 01.Avg.2011, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika "Raške"

Zbog neisplaćenih zaostalih zarada, zaposleni u novopazarskom kombinatu "Raška" blokirali regionalni put za Rašku. Grupa radnika krenula pešice za Beograd.

Radnici Tekstilnog kombinata "Raška" iz Novog Pazara blokirali su regionalni put za Rašku, da bi ukazali na probleme u tom preduzeću, jer kako kažu, nemaju drugi izbor.

Grupa radnika, predvođena predsednikom Udruženja tekstilnih radnika Zoranom Bulatovićem, krenula je pešice za Beograd, gde će nastaviti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << protest. Bulatović kaže da će tražiti prijem kod premijera Mirka Cvetkovića, a posetiće, kako je rekao, i jedno od stranih predstavništava u prestonici.

Ovo je još jedan u nizu protesta zaposlenih u kombinatu "Raška", predvođen Bulatovićem, koji je javnosti poznat po tome što je u znak solidarnosti sa radnicima tog kombinata ranije sebi odsekao deo malog prsta.

Zaposleni u tekstilnom kombinatu traže isplatu zaostalih zarada na osnovu sudskih presuda, odnosno oko 8,4 miliona evra, i rešavanje statusa radnika koji su potpisali socijalni program sa bivšim rukovodstvom firme.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.