Protest radnika Poreske uprave

Izvor: RTS, 09.Jan.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika Poreske uprave

Jedinstvena organizacija sindikata Poreske uprave zatražila poštovanje Pravilnika o zaradama, hitnu izmenu budžeta Uprave i novu sistematizaciju radnih mesta. Neće biti otpuštanja, poručuju iz Ministarstva finansija.

Budžet za plate zaposlenih u Poreskoj upravi smanjen je ove godine za milijardu i sedamsto miliona dinara, upozorili su u Jedinstvenom sindikatu zaposlenih u Poreskoj upravi na protestonom skupu zaposlenih u toj državnoj instituciji.

Državni sekretar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Ministarstvu finansija Miodrag Đidić izjavio je da niko od zaposlenih u Poreskoj upravi neće ostati bez posla jer su radnici potrebni toj državnoj instituciji.

"Ne znam da li će plate biti povećane, ali svakako neće biti smanjene i ovim putem želim da informišem javnost, mada sam to uradio već nekoliko puta ranije, da nikakvog otpuštanja neće biti", rekao je Tanjugu državni sekretar.

Sindikalci smatraju da to može značiti tri stvari, da ima plata za prvih devet meseci, da će zarade biti smanjene ili da će broj zaposlenih biti manji za 30 odsto.

Oni traže razgovor sa menadžmentom do 20. januara, jer do sada nije bilo odgovora kakvo restrukturiranje očekuje Poresku upravu. Ako uprava njihove firme ne počne pregovore, sindikalci će organizovati generalni štrajk Poreske uprave.

Zahtevi zaposlenih u Poreskoj upravi su poštovanje Pravilnika o zaradama, hitna izmena budžeta Poreske uprave, koji je za 2012. godinu, nova sistematizacija radnih mesta, davanje istih prava koje imaju zaposleni u MUP-u Srbije i isplata božićnih nagrada zaposlenima.

Predsednik Sindikata Milan Dumić je podsetio da je menadžment Poreske uprave prekinuo socijalni dijalog sa zaposlenima, koji do sada nisu dobili odgovor zašto im je smanjen budžet za plate.

"Izračunali smo da bi sa takvim budžetom oko 2.000 radnika Poreske uprave moglo da ostane bez posla", upozorio je Dumić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.