Protest radnika Petroremonta i Trgoprodukta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2010, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest radnika Petroremonta i Trgoprodukta

PANČEVO - Radnici pančevačkih preduzeća Petroremont i Trgoprodukt protestovali su danas ispred gradske uprave tražeći da se lokalna vlast uključi u rešavanje njihovog problema neisplaćenih zarada.

Stotinak radnika sa transparentima i pištaljkama tražilo je pomoć u rešavanju problema nastalih posle privatizacije ovih preduzeća.

Predsednik Skupštine Pančeva Tigran Kiš obećao je da će od vlasnika Petroremonta i Trgoprodukta, kao i od Agencije za privatizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zatražiti hitno postizanje dogovora o isplati zaostalih zarada radnicima.

"Obećavam da ćemo odmah poslati te zahteve i nadam se da ćemo brzo započeti pregovora, ali osim toga ništa drugo nismo u mogućnosti da uradimo", rekao je Kiš.

Gradski većnik Zoran Jovanović ocenio je da je Pančevo jedan od gradova sa najlošijim posledicama privatizacije i odbacio ocenu ministra ekonomije Mlađana Dinkića da su za to delimično krive i lokalne samouprave.

"To je prilično bezobrazna izjava jer u zakonu ne postoje nikakve obaveze lokalne samouprave niti nas je iko ikada pitao za bilo šta. Mi smo ti koji su uvek inicirali dijalog u ovakvim situacijama i obično ostajali bez odgovora", rekao je.

Radnici su, nezadovoljni dobijenim odgovorima i obećanjima, napustili sastanak i odlučili da nastave proteste.

Zaposleni u Petroremontu počeli su štrajk pre desetak dana zahtevajući od vlasnika da im isplati tri zaostale zarade, troškove prevoza i doprinose za zdravstveno osiguranje.

Radnici Trgoprodukta koji su uz otpremnine napustili preduzeće sredinom prošle godine, tužili su vlasnike zbog duga za šest mesečnih zarada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest pančevačkih radnika

Izvor: S media, 29.Jan.2010

Radnici pančevačkih preduzeća Petroremont i Trgoproduktu protestovali su danas ispred gradske uprave tražeći da se lokalna vlast uključi u rešavanje njihovog problema neisplaćenih zarada. ..Stotinak radnika sa transparentima i pištaljkama tražilo je pomnoć u rešavanju problema nastalih posle...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.