Protest protiv diktature 11. dan, učesnici u šetnji

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2017, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Protest protiv diktature" 11. dan, učesnici u šetnji

Protestna kolona 11. protesta "Protiv diktature" krenula je u šetnju s platoa ispred Doma Narodne skupštine centralnim beogradskim ulicama nešto pre 19 časova.

Prvobitno je bila najavljena pauza u protestima do utorka, 18. aprila, zbog Uskrsa, ali je tokom dana na društvenim mrežama najavljeno da će protest ipak biti održan.

Na čelu kolone, koju predvode dobošari, istaknuti su transparenti "Fer slobodni izbori, sloboda medija, departizacija, decentralizacija, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zaštita i poboljšanje radnih prava", "Javno finansirano i svima dostupno obrazovanje", "Kompletna smena političke elite", "Zdravstvo za sve".

I opet smo tu, da se ne opustite. #Protest #Beograd pic.twitter.com/IsC7KO7bNW— Ledeni (@LedeniChika) April 13, 2017

Učesnici protesta duvaju u pištaljke i nose i transparente "Padni mi na grudi Nebojša", "Nećemo da budemo jeftina radna snaga", "Mi smo klinci koji su se samoorganizovali u vreme poplava", "Pravda i pravo hodaju sa nama".

Za razliku od protesta u Beogradu, u Novom Sadu se znaju organizatori, odnosno postoji grupa koja koordiniše i obraća se okupljenima.

Jedan od organizarora Milan Perišić za "N1" je rekao da sve koji protestuju povezuju zajednički cilj i neprijatelj - a to su, kako navodi, korumpirani sistem i vlast koja izrabljuje. On kaže da može da doprinese i pomogne protestima i naglašava da nije iz studentskog pokreta Novi Sad.

- Mislimo da su naši ciljevi i predlozi dovoljno dobro objašnjeni, da će protesti isterati priču, već je ušlo u pažnju javnosti, planiramo akcije koje neće biti samo šetnje. AV će nastaviti da gura autokartiju kao demokratiju, nama njegove izjave ništa ne znače - rekao je on.

Oko hiljadu gradjana okupilo se na desetoj šetnji "Protiv diktature" u Novom Sadu, a nekoliko inicijatora protesta požalilo se da ih nepoznate osobe snimaju i prate.Oni su novinarima kazali da ih "već danima nepoznati ljudi fotografišu, snimaju i dolaze ispred kuća".

U Novom Sadu neće biti protesta tokom proslave Uskrsa, a potom će se nastaviti, u ponedeljak.

- Pauzu u naredna tri dana iskoristićemo da se bolje povežemo s vama. Razlog nisu samo praznici., Želimo da proširimo ekipu koja ovo organizuje, jer ovde treba da budemo svi, i da nas u ponedeljak bude još više -  kazao je Perišić za "N1".

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.