Protest protiv bugarske vlade

Izvor: B92, 26.Dec.2013, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest protiv bugarske vlade

Sofija -- Više stotina građana Bugarske okupilo se u centru Sofije, tražeći ostavku kabineta premijera Plamena Orešarskog i promenu, kako kažu, statusa kvo u zemlji.

Demonstracije su održane na inicijativu Bugara iz dijaspore, koji su doputovali kući za božićne praznike, a pridružili su im se pripadnici pokreta "Studenti ranoranioci" iz cele zemlje.

Demonstranti, kojih je, prema navodima nekih medija, bilo oko 1.500, blokirali su, oko 14 sati, saobraćaj u centru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sofije, prenela je agencija BTA.

Okupljeni su nosili zastave, duvali u pištaljke i uzvikivali: "Ostavka!".

Manji protestni skupovi održani su i u nekoliko drugih gradova u Bugarskoj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Antivladini protesti u Bugarskoj

Izvor: Blic, 26.Dec.2013

Više stotina građana Bugarske okupilo se danas u centru Sofije, tražeći ostavku kabineta premijera Plamena Orešarskog i promenu, kako kažu, statusa kvo u zemlji...Demonstracije su održane na inicijativu Bugara iz dijaspore, koji su doputovali kući za božićne praznike, a pridružili su im se...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.