Protest protiv GMO

Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2013, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest protiv GMO

Više stotina protivnika genetski modifikovane hrane održalo je danas popodne protest u Beogradu u okviru međunarodne akcije uperene protiv multinacionalne kompanije Monsanto, vodećeg proizvođača genetski modifikovanih organizama.

Beograđani protiv GMO

Demonstranti u Beogradu se okupili na Trgu Republike, a potom su prošetali centralnim gradskim ulicama, noseći transparente na kojima je pisalo "Srbija bez GMO".

 

Oni su tokom šetnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << uzvikivali parole protiv korišćenja genetski modifikovane hrane u Srbiji ukazujući da je ona opasna po zdravlje ljudi.

 

Protest je organizovan pod nazivom "Građani imaju moć", a slični protesti su danas održani i u Novom Sadu i Nišu. Protesti zbog korišćenja genetski modifikovanih organizama planirani su danas u 36 zemalja kako bi se skrenula pažnja javnosti na problem genetski modifikovane hrane, za koju se tvrdi da je opasna po zdravlje ljudi.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protesti protiv GMO hrane

Izvor: RTS, 25.Maj.2013

Protivnici genetski modifikovane hrane protestovali u Beogradu, Novom Sadu i Nišu protiv kompanije "Monsanto", vodećeg proizvođača GMO-a. Protesti organizovani kako bi se skrenula pažnja javnosti na problem takve hrane, za koju se tvrdi da je opasna po zdravlje...Više stotina protivnika genetski...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.