Protest profesora Sedme beogradske gimnazije

Izvor: Blic, 02.Nov.2011, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest profesora Sedme beogradske gimnazije

U Sedmoj beogradskoj gimnaziji profesori danas ne drže nastavu u znak protesta zbog napada na njihovu koleginicu, profesorku fizike Gordanu Fržović, saopštio je kolektiv te škole.

- Nasilje nad prosvetnim radnicima postaje problem sa kojim se profesori širom Srbije gotovo svakodnevno suočavaju, a za koji trenutno ne postoji nikakvo rešenje Ministarstva prosvete i nauke - navodi se u saopštenju.

Ističe se i da je jednodnevna obustava nastave organizovana u znak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podrške koleginici i kako bi se ukazalo na "problem neučestvovanja Ministarstva prosvete i nauke u rešavanju ovog i sličnih slučajeva”.

Dodaje se i da je želja da se javnosti skrene pažnja na "alarmantan položaj zaposlenih u prosveti”. Kolektiv Sedme beogradske gimnazije saopštio je i da će ovaj neradan dan biti nadoknađen nastavnom subotom.

Kako se navodi u saopštenju zaposlenih u Sedmoj beogradskoj gimnaziji profesorka fizike Gordana Fržović, napadnuta je prošle nedelje pri povratku sa posla.

- Zahvaljujući brzoj reakciji Ministarstva unutrašnjih poslova, privedeno je nekoliko osumnjičenih, čime je delom nadomeštena duševna bol naneta Gordani Fržović. Zaposleni ove škole očekivali su adekvatnu reakciju Ministarstva prosvete i nauke koja je i ovim prilikom izostala - napominje se u saopštenju.

Kolektiv Sedme beogradske gimnazije povodom tog incidenta obratio se otvorenim pismom i ministu prosvete i nauke Žarku Obradoviću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.