Protest policajaca u Briselu zbog nasilja nad njima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2022, 17:36

Protest policajaca u Briselu zbog nasilja nad njima

Policajci u Briselu danas su na ulicama u znak protesta, jer zahtevaju veću podršku vlade u rešavanju problema nasilja nad policijskim službenicima.

Protest su najavila četiri policijska sindikata ranije ovog meseca nakon što je jedan policajac izboden u Briselu, što je izazvalo zabrinutost za bezbednost članova policije, prenosi Politiko.

Vensan Husin, potpredsednik jednog od policijskih sindikata izjavio je da su političari predugo ignorisali ovaj problem. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

"Više od 20 godina se bavimo nasiljem nad policijom, a više od 10 godina radimo na akcionom planu, i krajnje je vreme da vlada konačno efikasno poradi na nultoj toleranciji nasilja", rekao je on.

Protesti su započeti rano ujutru, kada je hiljade učesnika prošetalo do belgijske Palate pravde i u 13.00 časova se sastali sa ministarkom unutrašnjih poslova Aneli Verlinden, ali nije objavljeno da li je postignut dogovor.

Protest je zakazan dan nakon nereda na ulicama Brisela posle pobede Maroka protiv Belgije na Svetskom prvenstvu u Kataru, kada su se navijači Maroka sukobili sa policijom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.