Protest malinara u Ivanjici

Izvor: Blic, 07.Jul.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest malinara u Ivanjici

IVANJICA - U centru Ivanjice danas su se okupili proizvođači maline da protestuju zbog niske otkupne cene, za koju tvrde da je najniža od kako se ovo voće gaji u brdskim područjima Srbije.

"Ponuđenom otkupnom cenom hladnjačari su ponizili nas proizvođače, jer njom ne možemo da pokrijemo ni osnovne troškove. Smatramo da su neophodne hitne subvencije od Ministarstva poljoprivrede.Sada od našeg truda koristi imaju imaju samo trgovci," rekao je Miodrag Bogdanović, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Upravnog odbora Udruženja "Vilamet".

Poljoprivrednik Milutin Marinović, koji malinu gaji već skoro tri decenije, izjavio je da je nekada za 10 kilograma ovog voća mogao da kupi oko 70 kilograma brašna, a da za istu količinu predate maline sada ne može da kupi jedva dvadesetak kilograma brašna.

Posle protestnog okupljanja ivanjički malinari krenuli su put Arilja da se pridruže tamošnjim proizvođačima, koji su počeli blokadu dela puteva u okolini ove varoši.

Povezane vesti: Ministarstvo: Od danas subvencionisano skladištenje malina Privilegije pojedinaca guše male proizvođače Tajkuni prazne štale Od agrara možemo godišnje da zaradimo bar deset milijardi evra Valjevski malinari prete blokadom hladnjača

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.