Protest malinara kod Požege

Izvor: RTS, 15.Jul.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest malinara kod Požege

Malinari organizovali jednočasovni protest zahtevajući da se ujednači otkupna cena tog voća od početka do kraja berbe. Zbog manje ponude ovogodišnjeg roda, proizvođači malina traže da se cena koriguje.

Predstavnici sedam udruženja malinara okupljenih u savez "Srpska malina" organizovali su jednočasovni protest upozorenja kraj magistrale u Prijanovićima kod Požege, zahtevajući da se ujednači otkupna cena maline od početka do kraja berbe.

Proizvođači malina >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navode da je predsednik Saveza samovoljno otkazao ovaj MUP-u najavljeni protest.

Malina je, naime, sa početnih 100 dinara sada, dva-tri dana pred kraj berbe, dostigla cenu od 140 do 160 dinara za "vilamet" i 150 dinara za "niker" po kilogramu, i to kada je očigledno da je ovogodišnji rod prepolovljen.

Malinari zahtevaju da se na bazi ovogodišnje manje ponude roda cena koriguje, jer su, prema njihovim tvrdnjama, troškovi proizvodnje evro i osam centi po kilogramu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.