Protest ispred ambasade Srbije u Skoplju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2013, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest ispred ambasade Srbije u Skoplju

SKOPLJE -

Udruženje veterana pripadnika bivše alabanske Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), koja je bila aktivna u vreme konflikta 2001. godine u Makedoniji, danas su organizovali protest ispred ambasade Srbije u Skoplju zbog uklanjanja spomenika bivšim pripadnicima OVPMB.

Protest je prošao bez incidenata, a zbog bezbednosti oko ambasade Srbije bilo je raspoređeno oko 200 pripadnika policije, javlja dopisnik Tanjuga sa lica mesta.

Iako je bilo najavljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da će biti nekoliko hiljada građana, na protestu je između 200 i 300 ljudi, a među njima i sadašnji i bivši poslanici Albanci u Sobranju Makedonije.

Na skupu je govorio Fazli Veliu koji je sada na čelu Udruženja veterana ONA, ujak lidera albanske stranke Demokratska unija za integraciju (DUA) Alija Ahmetija i ideolog nekadašnje ONA.

Protest je počeo oko 14 časova, a u obraćanje prisutni su tvrdili da je protest usmeren ka "diskriminatorskoj politici premijera (Ivice) Dačića i predsednika (Tomislava) Nikolića prema Albancima u Preševu" .

Nakon obraćanja govornika, prisutni su se razišli bez incidenata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skoplje:Protest Albanaca ispred naše ambasade

Izvor: Mondo, 08.Feb.2013

Udruženje veterana pripadnika bivše albanske Oslobodilačke nacionalne armije, koja je bila aktivna u vreme konfikta 2001. u Makedoniji, organizovali protest ispred ambasade Srbije u Skoplju zbog uklanjanja spomenika bivšim pripadnicima OVPMB...Udruženje veterana pripadnika bivše albanske Oslobodilačke...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.