Protest ispred Barbikine kuće u Berlinu: Roze je grozno!

Izvor: Blic, 16.Maj.2013, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest ispred Barbikine kuće u Berlinu: "Roze je grozno!"

Verovatno da nije bio doček kakav je najpopularnija lutka na svetu očekivala na početku svoje evropske turneje.

Okupljene u centru Berlina, povodom svečanog otvaranja Barbikine "kuće iz snova", feministkinje su, u znak protesta, spalile lutku na krstu, vičući "roze je grozno".

Naime, nemačke feminističke organizacije pobunile su se protiv Barbikine kuće koja, kažu, predstavlja otelotvorenje stereotipa i seksizma.

Barbikina drečavo roze kuća, sagrađena >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u prirodnoj veličini, otvorena je danas u blizini Aleksanderplaca.

Posetioci mogu da zavire u lutkin ormar, probaju njenu odeću, uživaju u njenoj dnevnoj sobi i razgledaju kolekciju od 350 Barbi lutaka koliko ih je dosad proizvedeno.

Kuća u Berlinu je replika Barbikine kuće koja je nedavno otvorena na Floridi.

Radovi su trajali godinu dana, a na njenu izgradnju je potrošeno deset kilograma šljokica i 454 litara roze farbe.

Kuća će biti u nemačkoj prestonici do 25. avgusta kada će krenuti na turneju po Evropi.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.