Protest grupe frilensera, nezadovoljni rešenjem Vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2021, 18:51

Protest grupe frilensera, nezadovoljni rešenjem Vlade

Nekoliko desetina frilensera protestovalo je danas ispred zgrade Vlade Srbije u Beogradu nezadovoljno vladinim rešenjima i predlozima vezanim za njihov status i plaćanje poreskih obaveza državi.

Protest je prvobitno zakazalo Udruženje radnika na internetu da bi ono kasnije, posle dogovora sa Vladom Srbije, odustalo od protesta pa su današnje okupljanje, kako je rekao jedan od frilensera Nemanja Grujić organizovala privatna lica.

On je za Tanjug izjavio da se ova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grupa frilensera protive retroaktivnoj naplati doprinosa za zdravstveno i penzijsko osiguranje, jer, kako kaže, nisu koristili ni jedno ni drugo.

Oni su naveli da sadašnjim predlogom Vlade Srbije njihova dugovanja nisu otpisana i najavili da će borbu i proteste nastaviti.

Njihovi dalji koraci će, kako su istakli, zavisiti od daljih postupanja nadležnih i glasanja o zakonskom predlogu vlade koje se u Skupštini Srbije očekuje u utorak.

Za vreme trajanja protesta ispred Vlade Srbije, saobraćaj je u Nemanjinoj ulici iz pravca vlade prema Savskom trgu bio obustavljen.

Posle govora ispred vlade gde su istakli svoje zahteve i nezadovoljstvo, prošetali su do zgrade Ministarstva finansija, gde su u znak protesta po ulici Admirala Geprata, gde je saobraćaj nakratko bio obustavljen zbog protesta, pobacali kompjuterske tastature i miševe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.