Protest dela opozicije ispred RTS-a

Izvor: RTS, 04.Feb.2018, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest dela opozicije ispred RTS-a

Ispred zgrade RTS-a održan je protest dela opozicionih partija nezadovoljnih radom javnog servisa.
Okupljenima su se obratili novinar Rade Radovanović, naučni saradnik Instituta za društene nauke Jovanka Matić, Zoran Gavrilović iz BIRODI-ja, književnik Siniša Kovačević i predstavnik PSG-a Rade Veljanovski.

Jovanka Matić je rekla da javni servis ne obavlja svoj posao i da krši zakon koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << od njega zahteva da na sveobuhvatan način raspravlja o svim mogućim pitanjima koja građane interesuju. Istakla je da građani imaju pravo da budu obavešteni šta im se nudi na izborima.
Zoran Gavrilović iz BIRODI-ja je naveo da istraživači pokušavaju da pomognu RTS-u da radi svoj posao. Poručio je da ne želi da monitorinzi postanu puka analiza.
Dramski pisac Siniša Kovačević kaže da bi RTS trebalo da bude prva odbrana demokratije od bilo čijeg pokušaja da je ugrozi i kuća istraživača i večitih tragača za istinom.
Novinar Rade Radovanović tvrdi da RTS nije javni servis i poručuje da bi to morao da bude.
"Ova kuća više nije javni servis, nije čak ni državna televizija. Pretvorili su se u radio-televizijski razglas Aleksandra Vučića'', rekao je Radovanović.
Predstavnik Pokreta slobodnih građana Rade Veljanovski smatra da RTS urušava ideju javnog servisa i poziva ga da ravnomerno pruži šansu svima.
"Novinarke i novinari, urednice i urednici, znate zašto smo ovde. Zato što ne radite svoj posao onako kako treba", dodao je Veljanovski.
Na kraju protesta demonstranti su zatražili ostavke čelnih ljudi javnog servisa.
Oni su nosili stranačke zastave i transparente.
Među okupljenim građanima bili su kandidati za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima Dragan Đilas i Dragan Šutanovac i lideri opocizionih stranaka Vuk Jeremić, Zoran Živković, Boris Tadić, Saša Janković, Borko Stefanović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.