Protest bivših radnika Ratka Mitrovića

Izvor: Kurir, 10.Avg.2012, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest bivših radnika Ratka Mitrovića

Njih tridesetak, protestovalo je jutros zbog nedavnog puštanja iz pritvora vlasnika tog preduzeća Dragoljuba Pantića i zatražili da se ubrza sudskih postupak koji se vodi protiv njega

KRAGUJEVAC - Bivši radnici građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović", njih tridesetak, protestovalo je jutros zbog nedavnog puštanja iz pritvora vlasnika tog preduzeća Dragoljuba Pantića i zatražili da se ubrza sudskih postupak koji se vodi protiv njega, ali i smenu stečajne upravnice >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Snežane Dimitrijević.

Na protestu ispred Upravne zgrade preduzeća, predstavnik građevinara Predrag Radojević podsetio je da je Pantić uhapšen krajem aprila zbog sumnje da je sa još dvojicom saradnika oštetio firmu za 1,3 miliona evra i da je pušten iz pritvora, a da suđenje još nije ni počelo.

"U preduzeće je stečajni postupak uveden 19. marta, a mi smo radili još tri dana posle tog datuma, posle čega je svih 110 radnika umesto od stečajnog upravnika, rešenje o otkazu dobili od vlasnika preduzeća Dragoljuba Pantića zbog čega tražimo i smenu stečajne upravnice", podsetio je Radović koji je svojevremeno bio predsednik Samostalnog sindikata.

Na protestu se pojavila i stečajna upravnica koja je radnicima poručila da njenu smenu ne mogu da traže na ulici već da to mogu da učine pravnim putem.

Bivši radnici "Ratka Mitrovića" sredinom aprila ove godine deset dana su štrajkovali glađu tražeći da im poslodavac isplati zaostale zarade od 2009. godine do dana uvođenja stečaja i poveže radni staž. Oni su istovremeno i optuživali vlasnika da je preduzeće na nezakonit način doveo u stečaj.

Štrajk glađu radnika okončan je 26. aprila kada je bivšim radnicima isplaćeno po 30.000 dinara iz sredstava koje je gradska uprava uplatila preduzeću "Ratko Mitrović" na ime dugovanja za ranije izvršene obavezae. Istoga dana kragujevačka policija saopštila je da je uhapsila vlasnika, kao i još dvojicu njegovih saradnika Mersada H. i Jovana P. koji je i njegov sin i vlasnik građevinskog preduzeća "Neimar 1985".

Policija ih, kako je tada saopšteno, tereti za zloupotrebu službenog položaja i finansijske malverzacije u kojima je "Ratko Mitrović" oštećen za oko 1,3 miliona evra.

U istrazi koju je policija sprovela, njih trojica su, po prethodnom dogovoru, tokom 2010. i 2011. godine svu pokretnu i nepokretnu imovinu preduzeća "Ratko Mitrović", a na ime fiktivnog duga, preneli na druge firme kojima su sami upravljali, odnosno na preduzeće "Neimar 1985".

Prema rečima istražnog sudije Višeg suda Suzane Grujović, koja vodi postupak protiv Dragoljub Pantića, vlasnik preduzeća "Ratko Mitrović" svedoci su saslušani i pošto je uzeta kompletna dokumentacija preduzeća više nije bilo osnova za produženje pritvora, te i da se sada čekaju rezultati veštačenja finansijske struke.

Radović je novinare obavestio i da je nedavno dobio rešenje Osnovnog suda o obustavi postupka koji je protiv njega pokrenuo poslodavac Pantić, a koji ga je tužio za klevetu zato što je u vreme štrajka glađu izjavljivao da je vlasnik na nezakonit način doveo preduzeće u stečaj.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest bivših radnika Ratka Mitrovića

Izvor: Glas javnosti, 10.Avg.2012

KRAGUJEVAC - Bivši radnici građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović", njih tridesetak, protestovalo je jutros zbog nedavnog puštanja iz pritvora vlasnika tog preduzeća Dragoljuba Pantića i zatražili da se ubrza sudskih postupak koji se vodi protiv njega, ali i smenu stečajne upravnice Snežane...

Nastavak na Glas javnosti...

Protestovali radnici 'Ratka Mitrovića'

Izvor: Šumadija Press, 10.Avg.2012

Bivši radnici građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović"protestovali su jutros zbog nedavnog puštanja iz pritvora vlasnika tog preduzeća Dragoljuba Pantića.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.