Protest beogradskih profesora zbog napada na koleginicu u ponedeljak

Izvor: Blic, 24.Dec.2010, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest beogradskih profesora zbog napada na koleginicu u ponedeljak

Zaposleni u Dvanaestoj beogradskoj gimnaziji održaće protest u ponedeljak, 27. decembra, zbog napada na koleginicu, profosorku geografije Vilmu Grebenarović. Protest će početi u 12.30 sati. Pretučena profesorka Vilma Grebenarović

Odluku o protestu doneli su nastavničko veće i sindikat gimnazije, koji su pozvali sve prosvetare u Beogradu i ostale građane da do]u na skup i pruže podršku u borbi protiv sve češćeg nasilja nad profesorima i u naporima da se nastavničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << profesiji vrati dostojanstvo.

Na protestu ispred zgrade gimnazije, u Ulici vojvode Stepe, biće pročitan proglas, a skupu će se, kako je ranije najavljeno, pridružiti i članovi Foruma beogradskih gimnazija.

Zaštitnik građana Saša Janković apelovao je da nadležne službe što pre rasvetle napad na profesorku geografije u toj beogradskoj gimnaziji, podsetivši na neophodnost sankcionisanja svakog nasilja u školi, bez obzira na to od koga potiče.

Republički ombudsman pozvao je i medije da izveštavaju o posledicama koje nosi nasilje, o trajnom uticaju koje ostavlja na žrtve, na njihovo samopoštovanje i dostojanstvo, ali i na pogubne posledice u društvenoj zajednici u kojoj se nasilje toleriše.

Profesorka je pretučena u ponedeljak uveče ispred Dvanaeste beogradske gimnazije, i povređena joj je glava i iščašeno rame.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.