Protest bajkera u Karakasu

Izvor: RTS, 31.Jan.2014, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest bajkera u Karakasu

Na ulice glavnog grada Venecuela Karakasa izašlo oko 2.000 bajkera. Oni protestuju zbog najave da se vožnja dvotočkaša zabrani posle 19 časova. Vlada je obrazložila taj predlog tvrdnjom da tim vozilima najčešće beže kriminalci.

Oko 2.000 bajkera izašlo je na ulice prestonice Venecuele, protestujući zbog predloga za uvođenje policijskog časa za dvotočkaše kao deo vladinog plana slamanja kriminala u zemlji.

Protest jedva da je zaustavio saobraćaj pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su organizatori odustali od "protestne vožnje" svojim dvotočkašima širom Karakasa, već su se skoncentrisali na favelu Petare u istočnom delu prestonice.

Javnost Veneceule bila je zatečena nedavnom vesti o beskrupoloznom ubistvu bivše misice Monike Sper i njenog supruga Britanca koji su bili žrtve neuspele pljačke jedne naoružane bande, pa je Vlada predsednika Nikolasa Madura podržala predlog da se, po gradovima širom zemlje, zabrani bajkerima vožnja na motorima posle 19 časova.

Vlada je obrazložila svoju odluku tvrdnjom da su "ta vozila favorizovano sredstvo za bekstvo ubica i pljačkaša" i ankete su pokazale da je "sigurnost najveća briga Venecuele", a vlada pod pritiskom da uvede red, prenela je agencija AP.

Ubistva su se u Venecueli učetvorostručila u poslednjih 15 godina od kada je Ugo Čaves došao na vlast, na više od 24.000 ubistava, samo, u prošloj godini.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.