Protest auto-škola ispred Vlade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Dec.2017, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest auto-škola ispred Vlade

Deo Auto-škola iz cele Srbije protestovalo je danas ispred Vlade Srbije nezadovoljno odredbama izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim se, kako kažu, diskriminišu instruktori.

Prema rečima Predraga Janjuševića, instruktora iz Smedereva, problem je što se instruktori svrstavaju u grupu ''manje važnih ljudi'' zato što se od njih traži da na svakih pet godina polažu licence za instruktore.

''To ne radi više nijedna struka, ni lekari, arhitekte. Svi imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << seminare unapređenja znanja koje mi, takođe, pohađamo. Nismo protiv seminara, ali jesmo da protiv se izmenama zakona vrši diksriminacija instruktora'', rekao je Janjušević.

Oni su i protiv predložene izmene po kojoj bi Vlada Srbije umesto minimalne određivala maksimalnu cenu obuke za sticanje vozačke dozvole.

Kako je rečeno to bi u prevodu značilo lošiju obuku jer bi svi ''jurili'' da ponude što niže cene i obuka više ne bi bila kvalitetna.

Instruktori su zatražili da ih primi neko iz vlade.

Inače, automobili auto-škola parkirani su u Nemanjinoj i ulici Kneza Miloša, ali saobraćaj finkcioniše pošto je blokirana samo jedna saobraćajna traka u jednom smeru.

Procenjuje se da u Srbiji ima oko 400 auto-škola koje imaju više od 3000 zaposlenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Protest auto-škola ispred Vlade Srbije

Izvor: BKTV News, 27.Dec.2017

Deo Auto-škola iz cele Srbije protestovalo je danas ispred Vlade Srbije nezadovoljno odredbama izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja kojim se, kako kažu, diskriminišu instruktori...Prema rečima Predraga Janjuševića, instruktora iz Smedereva, problem je što se instruktori svrstavaju u grupu "manje...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.