Protest Žena u crnom pred Starim dvorom zbog spomenika

Izvor: Blic, 23.Mar.2012, 16:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Žena u crnom pred Starim dvorom zbog spomenika

Oko 30 aktivistkinja organizacije Žene u crnom okupilo se danas ispred Skupštine grada u znak protesta protiv podizanja zajedničkog spomenika žrtvama rata i braniocima otadžbine na Savskom trgu.

"Osvajači nisu branitelji otadžbine”, "Ne izjednačavanju žrtava i dželata”, "Zahtevamo spomenik žrtvama Srebrenice”, "Stop spomeniku na Savskom trgu” i "Zahtevamo spomenik Neznanom dezerteru” neke su od parola koje su aktivistkinje danas iznele pred >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Skupštinu.

- Mi smo ovom akcijom zamislile da spojimo dva događaja povezana istom ideologijom: postupak rehabilitacije četničkog vođe Draže Mihajlovića i podizanje spomenika koji meša žrtve i dželate - kaže Snežana Tabački iz Žena u crnom.

- Ovim spomenikom se niveliraju i mobilisani i dobrovoljci i oni koji su ratovali izvan Srbije, a oni ne mogu biti branioci, već osvajači. Pre nekoliko godina tražili smo spomenik srebreničkim žrtvama, a gradske vlasti su nam odgovorile da se to dogodilo u drugoj državi, a, eto, ovaj put se postavlja spomenik svim žrtvama, mada nisu svi stradali ovde - dodaje ona.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.