Protest Za Srbiju bez krzna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Za Srbiju bez krzna"

BEOGRAD -

Aktivisti Udruženja za zaštitu životinja "Sloboda za životinje" protestovali su danas na Trgu Republike u Beogradu apelujući na građane da ne nose odeću od krzna.

Protest protiv krzna pod nazivom "Za Srbiju bez krzna" održan je povodom obeležavanja Nedelje borbe protiv krzna, koja se organizuje svake godine u poslednjoj nedelji novembra.

Tokom protesta održan je performans u kome su aktivisti, obučeni samo u donji veš, ležali u krvavim kostimima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na pločniku, pokazujući tim činom simboliku odranih životinja na farmama krzna.

Koordinator akcije Zoran Mikan rekao je da je cilj protesta podizanje svesti građana Srbije o okrutnost industrije krzna i "besmislu ubijanja životinja zbog proizvodnje krznene odeće, mode i glamura".

Pod sloganima "Za Srbiju bez krzna", "Reci ne krznu", "Krzno je ubistvo", aktivisti su ukazali da je za jedan krzneni kaput potrebno da se ubije do 15 pasa, 20 dabrova, do 200 činčila ili 400 veverica.

Potpredsednica Udruženja Ljiljana Gledić Filipović ukazala je država mora da obrati pažnju na postojeće farme i da je nedopustivo da ih stimuliše ili podržava na bilo koje načine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goli protestovali protiv nošenja krzna

Izvor: Večernje novosti, 18.Nov.2011

Aktivisti Udruženja za zaštitu životinja "Sloboda za životinje" protestovali su danas na Trgu Republike apelujući na građane da ne nose odeću od krzna

Nastavak na Večernje novosti...

Polugoli protest u Beogradu

Izvor: Cafe.ba, 18.Nov.2011

Protest aktivista Udruženja Sloboda za životinje protiv nošenja odjeće od životnjiskog krzna održan je danas na Trgu Republike.

Nastavak na Cafe.ba...

Protestovali protivnici ubijanja životinja zbog krzna

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 18.Nov.2011

​​Fotogalerija: Protest "Za Srbiju bez krzna", 18. novembar 2011. Zoran Glavonjić Na Svetski dan borbe protiv upotrebe prirodnog krzna u Beogradu je na Trgu republike održan protest pod nazivom „Za Srbiju bez krzna“. Prvi put Beograđani su videli performans nalik onima u svetu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.