Protest Srbije Albaniji

Izvor: RTS, 18.Avg.2009, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Srbije Albaniji

Upućena protestna nota otpravniku poslova ambasade Albanije u Beogradu, povodom izjave Salija Beriše koja grubo narušava suverenitet i teritorijalni integritet Republike Srbije.

Povodom nedavnih izjava albanskog premijera Salija Beriše, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo je danas protestnu notu otpravniku poslova ambasade Republike Albanije u Beogradu.

Ministarstvo najoštrije osuđuje provokativnu izjavu albanskog premijera koja grubo narušava suverenitet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i teritorijalni integritet Republike Srbije, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo spoljnih poslova je ukazalo predstavniku Albanije u Beogradu da ovakve izjave štete dobrosusedskim odnosima i narušavaju regionalnu saradnju.  

Beriša je u subotu rekao da projekat nacionalnog jedinstva Albanaca treba da bude ideja vodilja za sve političare u Albaniji i na Kosovu i da "ni pod kojim uslovima Albanija i Kosovo ne smeju da gledaju jedno na drugo kao na strane zemlje".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.