Protest Sakašvilijevih pristalica u Gruziji

Izvor: Blic, 20.Apr.2013, 00:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Sakašvilijevih pristalica u Gruziji

Više od 10.000 pristalica gruzijskog predsednika Mihaila Sakašvilija izašlo je danas na ulice Tbilisija, što je bio prvi masovni skup od poraza njegove partije na parlamentarnim izborima prošle godine. Mihail Sakašvili na protestu

Mašući zastavama Gruzije i EU i uzvikujući Sakašvilijevo ime, pristalice njegovog Ujedinjenog nacionalnog pokreta okupile su se u glavnoj aveniji Rustaveli, gde je njihov lider održao vatreni govor.

- Mi smo došli ovde da odbranimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << svoje dostojanstvo i otadžbinu. Ja ću se boriti za vas dok god budem živ! - poručio je Sakašvili okupljenima koji su njegove reči pozdravili aplauzom.

Više od 10.000 Sakašvilijevih pristalica na ulicama Tbilisija

- Želim da poručim vladi sledeće: stajaćemo uz vas kad god budete radili ono što je dobro -srećni ste što imate opoziciju koja voli svoju zemlju, ali nećemo vam dozvoliti da izdate našu zemlju - rekao je Sakašvili.

Prvi masovni skup od poraza Sakašvilijeve partije na parlamentarnim izborima

Posle izbora u oktobru 2012. godine, na kojima je koalicija Gruzijski san premijera Bidzina Ivanišvilija porazila Sakašvilijevu partiju, odnosi između dvojice lidera su napeti.

Demonstrantkinja sa naslikanom gruzijskom zastvom na licu

Sakašvili je optužio Ivanišvilija da je poništio njegove demokratske reforme i da je zemlja - koja ima ambicije da uđe u NATO i EU, skrenula s proevropskog puta. Ivanišvili je negirao sve optužbe.

Sakašvili je okupio pristalice da ispita svoju snagu uoči predsedničkih izbora u oktobru, navodi AP

Njih dvojica moraju deliti vlast sve do isteka Sakašvilijevog drugog i poslednjeg mandata u oktobru ove godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.