Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2019, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Policijskog sindikata Srbije ispred sedišta MUP-a

Više desetina članova Policijskog sindikata Srbije protestovalo je danas ispred Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u Beogradu zbog odluke rukovodstva MUP-a da oduzme reprezentativnost toj sindikalnoj organizaciji.

Na protest je došao predsednik Vojnog sindiakta Srbije Novica Antić i organizatorka protesta "Jedan od pet miliona" Jelena Anasonović.

Okupljeni su pored zastava PSS nosili i zastave Vojnog sindikata Srbije, Nezavisnog sindikata prosvetnih radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Vojvodine, Nezavisnog sindikata javnih službi Srbije.

Predsednik PSS Veljko Mijailović rekao je za agenciju Beta da oni ne traže da im ministarstvo nešto pokloni ili vrati, već da poništi odluku čiji je jedini cilj bio "devestiranje" sindikalne organizacije.

"Poruka skupa je da mi branimo zakon i štitimo građane, ali ako imate situaciju da ministarstvo na jedan potpuno protivzakonit način napada pripadnike policije, ne znam čemu da se građani nadaju", rekao je Mijailović.

On je kazao da oni traže od ministarstva da formira nepristrasnu i nezavisnu komisiju koja će u skaldu sa zakonom da utvrdi reprezentativnost PSS.

Ovo je bio drugi protest PSS ispred sedišta MUP-a. Prethodni je organizovan 11. marta.

Povod protesta je nedavna odluka MUP da PSS više nije reprezentativan, jer je proverom utvrđeno da taj sindikat ima manje od 15 odsto zaposlenih u MUP-u što je zakonski minimum.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.