Protest Jedan od pet miliona u Užicu

Izvor: RTS, 09.Maj.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest "Jedan od pet miliona" u Užicu

Još jedan u nizu protesta "Jedan od pet miliona" i protestna šetnja organizovani su u Užicu.
Narodni poslanik Dejan Nikolić obratio se građanima koji se od 25. januara svake sedmice okupljaju na platou ispred Gradske kuće.

Nikolić je istakao da se o protestima u Srbiji govori s poštovanjem.
Podsećajući na današnji dan, poslanik je istakao da iza Dana pobede nad fašizmom stoje ogromne >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žrtve i stradanja, te samu reč ne treba olako izgovarati. Nasilje je postalo  svakodnevica i zbog toga je borba važna, istakao je Nikolić.
Evropa znači zakonitost, bezbednost, obrazovanje i posao, fer i demokratske izbore, rekao je poslanik povodom Dana Evrope.
Nikolić je istakao da su građani na ulicama kako bi se izborili za normalan život, podsećajući na neispunjeno obećanje o aerodromu Ponikve, velikom broju investitora u Užicu i plati od 500 evra.
"Tamo gde nema pravde, ulica postaje institucija", istakao je Nikolić.
Užički pisac i novinar Zoran Filipović, koji od početka vodi proteste, rekao je da najveći uspeh režima predstavlja kreativna industrija trošenja budžetskog novca, raznošenje zlata, male hidroelektrane i seča šuma.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Protest “1 od 5 miliona“ u Užicu: Nasilje je naša svakodnevica

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Maj.2019

„Nasilje je postalo naša svakodnevica, nasilje nad ljudima,nad imovinom, nad medijima, kulturom, životnom sredinom, zakonima, dakle, sve ono što treba da nas štiti od nasilja, danas je izloženo nasilju“, rekao je poslanik u Skupštini Srbije Dejan Nikolić okupljenima na šesnaestom antivladinom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.