Protest Jedan od pet miliona: Vučić priprema kontramiting u Novom Sadu

Izvor: Beta, 02.Apr.2019, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Jedan od pet miliona: Vučić priprema kontramiting u Novom Sadu

Organizatori protesta "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu, najavili su danas da će protest biti održan u tom gradu i 12. aprila, za kada je zakazan i miting u okviru kampanje "Budućnost Srbije".Kako je navedeno u najavi protesta, Gradjanska inicijativa "Jedan od pet miliona" podnela je danas i zvaničnu prijavu svog protestnog skupa za petak 12. april u Novom Sadu.Mesto i vreme održavanja skupa su isti kao i za sve proteste koji se u Novom Sadu održavaju svakog petka od 18. januara, a to je Pozorišni trg u 18 časova."Skup pristalica aktuelne vlasti koji za isti dan i isto vreme u centru Novog Sada najavljuju i pripremaju vodja režima Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka, biće zapravo kontramiting sasvim u duhu poslednje decenije prošlog veka i zloglasnih kontramitinga Slobodana Miloševića", piše u najavi.Dodaje se da organizovanje mitinga "Budućnost Srbije" u Novom Sadu predstavlja "pokušaj vlasti da izazove medjusobne sukobe učesnika dva skupa"."Sve da bi im taj sukob poslužio kao izgovor za državnu i svaku drugu represiju prema organizatorima i učesnicima antivladinih protesta, a možda i zabranu centralnog protesta koji se dan kasnije održava u Beogradu", stoji u najavi.Dodaje se da najava režimskog skupa u isto vreme i "praktično ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Istog petka u Novom Sadu građani za i protiv Vučića

Izvor: Radio 021, 02.Apr.2019

Istog dana, 12. aprila, u Novom Sadu će se održati miting podrške predsedniku Srbije Aleksanru Vučiću, kao i građanski protest "Jedan od pet miliona", koji mesecima poziva na promenu režima...Oba događaja prethode najavljenom protestu u Beogradu u subotu, 13. aprila, a koji opozicione partije...

Nastavak na Radio 021...

Organizatorima „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu predloženo da promene mesto okupljanja

Izvor: Danas, 02.Apr.2019

Građanska inicijativa "1 od 5 miliona" saopštila je da je danas podnela zvaničnu prijavu svog protestnog skupa za petak, 12. april, u Novom Sadu. Članak Organizatorima „1 od 5 miliona“ u Novom Sadu predloženo da promene mesto okupljanja se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Siniša Kovačević, Branislav Lečić i Marčelo ovog petka na protestu u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 03.Apr.2019, 08:49

Dramski pisac Siniša Kovačević i glumac Branislav Lečić obratiće se građanima na protestu "Jedan od pet miliona" danas, 5. aprila.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.