Protest Albanaca u centru Bujanovca

Izvor: Studio B, 05.Maj.2012, 16:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Albanaca u centru Bujanovca

Oko 2.000 Albanaca protestovalo je u centru Bujanovca zbog hapšenja petorice Albanaca iz te opštine osumnjičenih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Protest na kome su okupljeni istakli albanske i jednu američku zastavu je počeo u podne intoniranjem himne Albanije, a završen je bez incidenata.

Na skupu je pročitana deklaracija Skupštine svih albanskih odbornika opština Bujanovac, Preševo i Medveđa u kojoj se "zahteva prekid procedure od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << državnog tužioca za ratne zločine u Beogradu jer se smatra da je proces politički montiran, kao i rasvetljavanje svih krivičnih dela načinjenih nad albanskim civilima".

U deklaraciji se zahteva i "poštovanje amnestije za bivše borce Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe".

Skupština svih albanskih odbornika iz preševske doline "smatra da je akcija Žandarmerije uznemirila albansko stanovništvo uz drastično kršenje svih zakonskih normi i procedura sa namerom da izazove strah i opštu konfuziju među građanima albanske nacionalnosti.

Zbog sumnje da su počinili ratni zločin protiv civila juče su uhapšeni Eljhami Salihi, Mustafa Limani, Šerif Abdiri, Nedir Sefedini i Sevdai Emurlahi iz Velikog Trnovca u opštini Bujanovac. Uhapšeni su i Gzim Gaši i Izet Ćazimi iz Velikog Trnovca zbog pružanja otpora tokom pretresa, dok je Bljerim Duraki iz sela Breznica, opština Bujanovac, uhapšen jer je kod njega tokom pretresa stana nađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oko 2.000 Albanaca protestovalo u centru Bujanovca

Izvor: Beta, 05.Maj.2012

BUJANOVAC, 5. maja 2012. (Beta) - Oko 2.000 Albanaca protestovalo je u subotu u centru Bujanovca zbog hapšenja petorice Albanaca iz te opštine osumnjičenih za ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Nastavak na Beta...

Protest Abanaca u Bujanovcu bez incidenata

Izvor: RTV 5, 05.Maj.2012

Okupljeni su nosili parole sa imenima uhapšenih, "Stop nasilju" i "Dačić je mali Milošević", a obezbedjenje skupa je nosilo crne majice na kojima je na engleskom jeziku pisalo "I ja sam terorista".. Na skupu je pročitana deklaracija Skupštine svih albanskih odbornika opština Bujanovac, Preševo...

Nastavak na RTV 5...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.