Prosvetari se švercovali, nisu dobili za kartu

Izvor: Mondo, 03.Mar.2015, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari se "švercovali", nisu dobili za kartu

Prosvetnim radnicima nije uplaćena mesečna "bus plus" karta za mart. Nadležni stopirali naplatu kazni prosvetarima. Obavešteni i kontrolori.

Foto: Jelena Stokić,MONDO Dobra zarada od kartica

Beogradski prosvetni radnici u ponedeljak i utorak su na posao morali da dođu švercujući se u vozilima javnog prevoza. Naime, novac namenjen za uplatu mesečne "bus plus" karte grad Beograd nije uplatio.

Zbog neplanirane situacije, mnogi od nastavnika su umesto >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << karte, kontrolorima pokazivali lična dokumenta, da im ovi upišu prekršajnu prijavu.

Dejan Nedić, predsednik Skupštine Društva direktora škola Srbije, za "Novosti" je potvrdio da su radnici u prosveti u ponedeljak bili u neprijatnosti, zbog toga što im nije uplaćena "markica".

“Razgovarao sam sa gradskom sekretarkom Snežanom Đurić, i upoznao sam je sa problemom sa kojim se suočavaju nastavnici”, rekao je Nedić. “Ona je odmah reagovala. Obavestila je nadležne u Sekretarijatu za saobraćaj i Apeksu, te su oni stopirali naplatu kazni za prosvetne radnike. Kontrolori su obavešteni o ovom problemu, te će narednih dana uvažavati novonastalu situaciju sa nastavnim kadrom”.

Prema Nedićevim rečima, Snežana Đurić izrazila je žaljenje što su prosvetni radnici u ponedeljak ujutru doživeli neprijatnosti u javnom prevozu. Ona je obećala da će grad regulisati sve kazne koje su napisane nastavnicima.

“U dopisu koji smo dobili, gradska sekretarka obećala je će se do srede normalizovati situacija, i da će novac za mesečnu kartu leći na račun”, objasnio je Nedić za "Novosti".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.