Prosvetari najavljuju seriju štrajkova

Izvor: Mondo, 27.Avg.2018, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosvetari najavljuju seriju štrajkova

Sva četiri reprezentativna sindikata prosvetnih radnika protestovaće u petak 31. avgusta. Razlog - zahtev za višim zaradama.

Foto: MONDO, Mario Milojević

Oni će tražiti od Vlade Srbije da prosvetni radnici sa sedmim stepenom obrazovanja budu prebačeni u devetu platnu grupu, izjavila je agenciji Beta predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković.

Štrajk će početi u petak u 12 h ispred Ministarstva prosvete, nauke >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i tehnološkog razvoja, a zatim će prošetati do Vlade Srbije i zatim otići do Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Janković je kazala da je taj štrajk uvod u seriju štrajkova u septembru, te da će prosvetari štrajkovati skraćenjem časova na 30 minuta prvog dana škole, 3. septembra, zatim 11, 19. i 27. septembra.

Upitana koliko bi škola moglo da se priključi štrajku, Janković je rekla da samo Unija ima svoje članove u 736 škola, te da se očekuje da broj bude veći.

Predstavnici sva četiri sindikata nezadovoljni su time što su prema sistemu platnih razreda smešteni u osmu platnu grupu, dok su ostala zanimanja sa istim stepenom obrazovanja smeštena makar u devetu radnu grupu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.