Prosvetari ispred Vlade: Hoćemo manji broj učenika u odeljenjima

Izvor: B92, 16.Jun.2021, 16:00

Prosvetari ispred Vlade: Hoćemo manji broj učenika u odeljenjima

Beograd -- Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije protestovala je ispred zgrade Vlade, sa zahtevom da država smanji broj učenika u odeljenjima.

Pod sloganom "Manje je više", prosvetni radnici poručili su da se Srbija svake godine suočava sa sve manjim brojem đaka i istakli da bi manja odeljenja "sačuvala porodice, naselja i gradove".

"Naša odeljenja su i dalje ogromna, 30 do 33 učenika. Konačno da kažemo Vladi Srbije da evropski standard jeste pravi standard >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da je 18 do 20 učenika u odeljenju dovoljno da sva deca imaju kvalitetnu nastavu", rekla je predsednica Unije SPRS Jasna Janković.

Dodala je da će čekati da ih neko pozove iz Ministarstva prosvete, a ako ne bude razgovora, okupiće se ponovo 31. avgusta, u većem broju.

"Nudimo rešenja koja su jasna, ne previše komplikovana", navela je Jankovićeva.

Okupljeni prosvetari nosili su transparente na kojima je, između ostalog, pisalo "Rušenje prosvete" i "Srbija bez budućnosti".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.