Prostorije za slobodno drogiranje: Akcija nevladine organizacije izazvala kontroverze

Izvor: B92, 18.Sep.2015, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prostorije za "slobodno drogiranje": Akcija nevladine organizacije izazvala kontroverze

Kanabis je najčešće korišćena droga u svetu, a i kod nas. Ipak, statistika se menja, pa je korišćenje nekih vrsta droga u stagnaciji, dok su neke nove psihoaktivne supstance popularnije. Uz to, na 3 muškarca koji se drogiraju ide jedna žena, ali je možda zanimljivija informacija da se pripadnice nežnijeg pola teže odlučuju za lečenje. Kakva će statistika biti ukoliko im se dozvoli da to rade slobodno?

Verovali ili ne sobe za “Slobodno drogiranje“ može da dobije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i naš glavni grad. Razlog možda leži u tome što od 30.000 narkomana koji su registrovani u Srbiji, polovina se nalazi u Beogradu.

Inicijativu za konzumiranje narkotika pod medicinskim nadzorom pokrenula je nevladina organizacija “Regeneracija“.

Kako su nam rekli iz organizacije ova akcija ima za cilj da se smanji “otpad“ koji ostaje za konzumentima narkotika, a koji se najčešće mogu naći u školskim dvorištima i na mestima gde je velika koncetracija ljudi.

Ova akcija izazvala je velika kontrovetre. O čemu se radi? Saznajte u prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.