Prošlo 17 godina od smrti POZNATOG GLUMCA, reči NEUTEŠNE MAJKE kidaju dušu

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2017, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prošlo 17 godina od smrti POZNATOG GLUMCA, reči NEUTEŠNE MAJKE kidaju dušu

Umro u cvetu mladosti

Glavni junaci kultnog filma "Rane" bili su Švaba i Pinki. Milana Marića i dalje prepoznaju po ulozi Švabe, a Dušanu Pekiću je rola Pinkija bila nažalost prva i poslednja.

On je preminuo pre 17 godina u Kraljevu, za vreme služenja vojnog roka. Imao je samo 19 godina, a uzrok smrti nigde nije zvanično saopšten. Ipak, navedeno je da je preminuo u snu.

Članovi porodice su jutros posetili njegovu večnu kuću.

- Moj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << anđele, i ovog 26. marta evo nas. I tako ide korak s nama, ponekad sunce, ponekad tama, srca nam kažu nema te više, a duša tvoja na proleće miriše - napisala je majka glumca.

Čitulju su ostavili njegova baka Milica i teta Dada.

- I nakon 17 godina, naša ljubav ne prestaje i rana za tobom ne prolazi. Dušana Pekića njegov junak Pinki poveo je za sobom, a kad danas ponovo pogledamo film, odzvanja njegova rečenica: "Sve mi se čini, rođaci, da sam ipak prošao bolje od vas."

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Sve mi se čini, rođaci, da sam prošao bolje od vas: Obeleženo 17 godina od smrti legendarnog Pinkija (FOTO)

Izvor: Story, 27.Mar.2017, 12:27

Mladom Dušanu Pekiću, koji je obezbedio besmrtnost ulogom Pinkija u filmu Rane, rola mladića koji je bio žrtva jednog teškog vremena bila je, nažalost, i prva i poslednja.

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.