Proslavila 126. rođendan

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 05.Feb.2011, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslavila 126. rođendan

Kubanka Huana Bautista dela Kandelarija Rodriges mogla bi da se nađe u Ginisovoj knjizi rekorda, u kojoj se još kao najstarija vodi 114-godišnja Bes Kuper. Kubanka Huana Bautista dela Kandelarija Rodriges proslavila je svoj 126. rođendan, u krugu rođaka i prijatelja.

Ramon Rodrigez, prvi sekretar Kubanske komunističke partije u Kampečueli, poželio joj je sreću u ime kubanskog naroda.

Agencija Prensa latina prenosi da je Kanduila, kako je najbliži zovu, prema izvodu >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << iz matične knjige rođenih, na svijet došla 2. februara 1885, u gradu Santa Rosa, gde još uvijek živi.

U knjigu rođenih sa brojem jedan, na strani 35, upisana je 27. februara te godine.

Bila je drugo dijete od 13 braće i sestara. Majka joj je umrla u 100. godini, a otac u 96.

Kad je riječ o njenoj djeci, prvo dvoje joj je umrlo dok su bili veoma mali, a u 47. godini života je rodila sina Eleduvilda koji je još uvijek živ.

Osim što je izrazila zadovoljstvo proslavom svog rođendana, jedino što je poželjela jeste dobro zdravlje Komandantu (Fidelu Kastru).
 
Izvor:Vesti online

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.