Proslava carevog rođendana odložena zbog koronavirusa

Izvor: B92, 17.Feb.2020, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proslava carevog rođendana odložena zbog koronavirusa

Proslava rođenadana japanskog cara Naruhita, koja je trebalo da bude održana narednog vikenda, otkazana je zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa.

"Moramo da uzmemo u obzir rizike, imajući u vidu brzo širenje virusa", rekao je šef službe Jašuhiko Nišimura na konferenciji za novinare, prenosi Kjodo.

Car Naruhito i njegova supruga, carica Masako, trebalo je da pozdrave građane tri puta u nedelju ujutro, zajedno sa prestolonaslednikom Fumihitom i njegovom suprugom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kiko i njihovim ćerkama Mako i Kako.

Rođendansko obraćanje, planirano za nedelju, bio bi prvi takav govor Naruhita, koji će napuniti 60 godina, od kada je nasledio tron 1. maja prošle godine.

Njegov otac, bivši car Akihito, bio je prvi japanski monarh koji je abdicirao za proteklih 200 godina, kada se povukao 30. aprila 2019. godine.

Carsko rođendansko obraćanje poslednji put je otkazano 1996. godine u vreme cara Akihita, zbog talačke krize u japanskoj ambasadi u Peruu.

Oko 82.000 ljudi prisustvovalo je 2018. godine u Carskoj palati poslednjem rođendanskom obraćanju cara Akihita.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

OTKAZANA proslava rođendana japanskog cara Naruhita zbog koronavirusa

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Feb.2020

- Moramo da uzmemo u obzir rizike, imajući u vidu brzo širenje virusa - rekao je šef službe Jašuhiko Nišimura na konferenciji za novinare, prenosi Kjodo...Proslava rođenadana japanskog cara Naruhita, koja je trebalo da bude održana narednog vikenda, otkazana je zbog zabrinutosti da bi veliko...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.