Prosečna plata 350 evra

Izvor: RTS, 25.Mar.2011, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosečna plata 350 evra

Prosečna zarada isplaćena u februaru iznosila je 35.538 dinara. U odnosu na prosečnu zaradu u februaru prošle godine realno je manja za 2,4 odsto.

Prosečna neto zarada u Srbiji, isplaćena u februaru, iznosila je 35.538 dinara i u odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u januaru, nominalno je veća za 4,5 odsto, a realno za tri odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prosečna februarska neto zarada bila je nominalno veća za 9,9 odsto, a realno manja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za 2,4 odsto, u odnosu na prosečnu zaradu isplaćenu u istom mesecu prošle godine.

Prosečna neto zarada, isplaćena u periodu januar - februar, bila je nominalno veća za 11,7 odsto, a realno manja za 0,2 odsto, nego u istom periodu prošle godine.

Prosečna isplaćena bruto zarada u februaru iznosi 49.394 dinara i u odnosu na onu koja je isplaćena u januaru, nominalno je veća za 4,2 odsto, a realno za 2,7 odsto.

Februarska bruto zarada bila je nominalno veća za 10,1 odsto, a realno manja za 2,2 odstoneno u februaru 2010. godine.

Prosečna bruto zarada, isplaćena u periodu januar - februar bila je nominalno veća za 11,8 odsto, a realno manja za 0,1 odsto, nego u istom periodu prošle godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.