Prosečan mito u Beogradu 3000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prosečan mito u Beogradu 3000 evra

BEOGRAD - Imovinska korist pribavljena krivičnim delom primanja mita na teritoriji Beograda, prema nezvaničnim podacima, prosečno iznosi oko 3.000 evra.

Prema podacima Okružnog suda u Beogradu, prošle godine, u radu je bio 101 predmet u vezi sa zloupotrebom službenog položaja od čega je, navode u sudu, rešeno 11, piše danas Politika.

Predmeta u vezi sa primanjem mita u radu bilo je 46, a rešena su tri, dok je u vezi sa davanjem mita u radu bilo četiri, a rešen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je jedan predmet.

"Treba napomenuti da su u kategoriju "predmeta u radu" uključeni i predmeti preneti iz prethodnih godina. Kada su u pitanju predmeti formirani zbog navedenih krivičnih dela treba istaći da su to veoma složeni i obimni predmeti", naveo je Politikin sagovornik iz Okružnog suda.

Vršilac dužnosti Republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović izjavio je da tužilaštvo samo za sebe nije u stanju da se izbori sa korupcijom i da policija nije u stanju sama da se izbori, ali da je cela država sigurno sposobna.

"Non-stop su u toku akcije borbe protiv korupcije", rekao je Radovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.